Konflikthåndtering

Sund konflikt er kanalen til en innovation.

conflict management

Konflikthåndtering er processen med at afbalancere de positive aspekter, der kan opnås gennem konflikt, samtidig med at konfliktets negative virkninger reduceres.

Eksistensen af konflikt er selvfølgelig meget reduceret ved at have klare, velkommunerede og accepterede regler for engagement. Dette giver medarbejderne grundlaget for at fungere, især når teammedlemmer er under pres, træt eller stresset.

Det er blevet hævdet, at effektive team er summen af individer med forskellige arbejdsstiler. Dette vil naturligvis skabe forskellige synspunkter og udvikle en tendens til konflikt. Når det håndteres fagligt med gensidigt accepterede grundregler, skaber konflikt et læringsmiljø. Det kan føre til positive resultater som ideation, innovation, proceduremæssige ændringer og implementering af ideer.

Bagsiden til dette er et lovløst miljø uden nogen gensidigt accepteret kulturregelbog. Dette fører til, at der bliver talt nedladende til folk, får deres ideer afvist eller blive talt til på en offensiv måde med personlig truende sprog. Typisk dannes undergrupper, og et krigsmæssigt miljø. Overarbejde fører til silo mentalitet og stagnation af frygt for konflikt og beskyldninger.

Erfaringsbaseret læring teambuilding spil, simulere på miljøet af usund konflikt. Gamification giver et sikkert miljø til at analysere reglerne for engagement og konflikthåndtering. Godt designet og leveret spil bringe en realisering af værdien af konflikt, at noget blive omfavnet som en ramme for udviklingen af en innovationskultur. Derudover vil observationen af et sådant program give indsigtige forretningsledere mulighed for at se på årsagerne til usunde konflikter eller manglende konflikt og at revurdere virksomhedskulturen.

Tag et kig på vores udvalg af teambuilding aktiviteter.
Har du brug for hjælp til at træffe den rigtige beslutning?

Kontakt os

Related Articles