Virksomhedserfaringsspil til medarbejderintegrationsdag

Udgivet den 5. jul. 2018

Hvorfor bør virksomheder organisere integrationsdage for deres medarbejdere?

Integrationen af medarbejdere ved hjælp af forskellige aktiviteter forbedrer organisationens produktivitet. Det er et faktum. Det er fordi folk der kender hinanden bedre og ved, hvordan de opfører sig i forskellige situationer, ikke kun på arbejde, simpelthen er mere effektive. De har bedre relationer og ved mere om hinanden. På en eller anden måde kan de regne med hinanden i forskellige situationer, som naturligt forekommer - også på arbejdspladsen.

The Tree of Life Experiential Business Game

Hvilke bekymringer havde du?

Det var absolut det største spil, jeg organiserede med hensyn til antallet af deltagere. Jeg har gjort det to gange, i to forskellige organisationer, og det var to helt forskellige oplevelser. Første gang var jeg meget nervøs – der var omkring 130 eller 150 personer. Spillet blev spillet i udlandet, i Storbritannien. Deltagerne var fra alle kontinenter. Det var ikke et homogent hold, men folk var på en eller anden måde indbyrdes forbundne.

Der var megen uvished. Først og fremmest blev spillet gennemført udelukkende på engelsk, de funktionelle hold var fra forskellige lande og kontinenter. Så ja, jeg havde bekymringer. Men i løbet af spillet viste det sig, at disse bekymringer var helt ubegrundede. I starten begynder tingene langsomt at bevæge sig, og så er der denne superdynamiske fase, når alle begynder at løbe, transportere kort og indsamle oplysninger. Hvert bord beslutter sig - før eller senere - for en strategi. Nogle ledere kommer naturligt. Det er et komplet kaos.

The Tree of Life Experiential Business Game

Hvorfor vælge The Tree of Life?

Jeg plejede at organisere forskellige møder, lad os kalde det integrationsdage, der involverer nogle fysiske aktiviteter, ofte sport. Utvivlsomt hjælper det også til at lære noget og er nyttigt. Men for mig var spil en ny opdagelse, først og fremmest fordi de bidrager til holdintegration og for det andet, fordi de meget præcist adresserer de områder, som jeg personligt opfatter som værende meget vigtige for en organisation. Jeg var virkelig imponeret. Tree of Life-spillet er en kombination af integration og forskellige aspekter og faser, som et hvert firma går igennem.

For mig er de vigtigste elementer, der fremgår af The Tree of Life-spillet, medarbejdernes engagement og evnen til at koncentrere sig om opnåelse af mål. Meget hurtigt bliver alle ledelsesevner og kompetencer tydelige. Folk holder meget hurtigt fast i deres roller og demonstrerer et højt energiniveau, der nemt kan overføres - senere i løbet af spillets debriefing - til det virkelige liv på arbejdspladsen, på kontoret og ganske ofte i hverdagssituationer.

The Tree of Life Experiential Business Game

Er The Tree of Life velegnet til en offsite virksomhed?

Ja. Vi gennemførte The Tree of Life for et firma offsite. 110 mennesker deltog i spillet. Alt var nøje planlagt, og spillet blev organiseret som et sammenhængende element af det vigtigste offsite mål. På dette tidspunkt talte vi meget om alle de mest afgørende ting for firmaet. Jeg var for nyligt blevet ansat som leder i firmaet, og vi diskuterede grundlæggende ting såsom vores mål, vores værdier, vores prioriteter og den vision, vi ønskede at opnå.

Den vision, vi så præsenterede for alle medarbejdere - vi delte det som et ledelsesteam - hedder Double Payback. Den endelige opgave i spillet var, efter alle de stadier, vi gik igennem, at fordoble scoren. Spillet gik så fantastisk godt og blev spillet med en sådan energi, at vi til slut formåede at tredoble scoren. Det var vidunderligt, da det fik alle til at tro på, at hvis organisationen er fokuseret på sine mål og forstår sine prioriteter, fuldfører den sine opgaver meget hurtigt, selv under tidspres, og kan opnå, ikke blot det resultat, som er en vision – for at fordoble virksomheden er en stor vision, men der kan gøres endnu mere og man kan tredoble den indledende score. Det er en meget høj dosis af selvtillid. Hvis hele organisationen er fokuseret på det samme mål, kan vi opnå alt.

Alle casestudier