​Modstandsdygtighed

Modstandsdygtighed er evnen til at komme sig og fortsætte, når tingene ikke går som forventet.

Resilience

Modstandsdygtighed er evnen til at komme sig og fortsætte, når tingene ikke går som forventet. Uanset om et tilbageslag skyldes ineffektiv planlægning eller situationer, der er uden for vores kontrol, lærer vi at komme igennem svære situationer, og det hjælper os med at nå vores mål.

Et af de første skridt i at opbygge modstandsdygtighed er at anerkende situationen, og hvordan du har det. Derfra kan du udvikle strategier til at hjælpe dig med at håndtere uforudsete situationer, når de opstår igen.

At indse, at tingene ikke altid går som planlagt, vil hjælpe dig med at komme igennem små bump på vejen. Lær at møde det uventede med oprejst pande, og se det som mulighed for læring og vækst. Hvis der opstår en situation, som du har glemt i planlægningen, glemmer du det ikke næste gang! Vi er ikke alle gode til alt! Anerkend dine styrker og præstationer og se modgang som en måde at udvikle dig på. Dette hjælper dig med at opbygge positivitet og optimisme.

Det er vigtigt ikke at spilde tid og energi på at bebrejde andre, hvad der skete. Fokusér på, hvad du kan kontrollere, og forbliv optimistisk med hensyn til at komme videre.

Hvis du ser det uventede som et midlertidigt tilbageslag, og ikke en permanent tilstand, opbygger du modstandsdygtighed. Det er også vigtigt at være lidenskabelig og engageret i dit slutmål, da dette hjælper dig med at komme over små bump på vejen.

Det er vigtigt for teamledere at udvikle tankebevidsthed, positiv tænkning og selvtillid hos hver enkelt medarbejder. Opfordre holdet til ikke at personalisere tilbageslag, og giv slip på skylden. I stedet skal du fokusere på løsningen og læringen.

Organisering af muligheder for teammedlemmer til at udvikle stærke relationer og fremme empati over for hinanden vil skabe tillid og tilskynde dem til at arbejde sammen for at overvinde forhindringer.

Tag et kig på vores udvalg af teambuilding aktiviteter.
Har du brug for hjælp til at træffe den rigtige beslutning?

Kontakt os