leadership skills inspiration

Hvad gør en leder virkelig god?

Udgivet den 17. sep. 2023 af Guy Baker

Som administrerende direktør for verdens største teambuilding netværk, Bliver jeg ofte spurgt om, hvad det er der gør en stor leder. Der er en typisk liste, herunder et stærkt fokus på resultater, en evne til at udvikle effektive strategier og planer – og for at sikre disse planer gennemføres, beslutsomhed over for hårde situationer, en evne til at være klar og fast i at formidle disse beslutninger, ansvarlighed for team præstationer, og evnen til at håndtere modgang med ro logik. Listen fortsætter.

Men for mig, følelsen af en stor leder kan få evnen til at inspirere. Har vi ikke alle haft en lærer i skolen, der var så lidenskabeligt omkring deres emne, at de gjorde det sjovt at lære? Har vi ikke alle haft en person, vi så op til, som designede, skabte, eller gjorde ekstraordinære ting, ofte helt ud over fantasien? Hvad er det med disse mennesker, der gør dem så inspirerende?

Jeg har brugt masser af tid på at læse om de store opdagelsesrejsende liv - mennesker, hvis egen passion har inspireret mig til at jage mine egne spændende eventyr gennem årene: kajak ekspeditioner som den første nedstigning på den Hvide Nil, havkajak til Tasmanien fra Australien fastland, forsøge at bestige Ama Dablam. Disse erfaringer har været grænseviskositetstal i udviklingen af mine egne lederevner.

Det er klart, det er ikke altid praktisk eller muligt for folk at tage til Everest eller gå i gang med en arktisk ekspedition, bare for at udvikle deres lederevner, Men det betyder ikke, at fordelene ved erfaringsbasert læring bør forblive ubrugt. Med dette i tankerne, gik jeg for omkring 3 år siden i gang med at skabe et læringsværktøj, der effektivt ville udvikle lederevner. Resultatet af dette arbejde er Catalyst Globals nyligt lancerede teambuilding og uddannelses spil, Toppræstationer - en tablet baseret interaktiv virksomhedsspil, hvor holdene tager rollen som ekspeditionsleder på en 20 dages tur for at bestige Mount Everest før han vendte tilbage sikkert til basislejren. Spillet giver deltagerne mulighed for at opleve på egen hånd den inspiration og drive, der kræves for at være en stor leder.

Passion for mere viden

Passionate ledere er kyndige, tilbyder velinformerede meninger og løsninger hvor der er behov. Deres viden giver dem mulighed for at overveje alle vinkler – alle mulige alternativ og virkningen af hver, og for at lette en effektiv udvikling af gode ideer, inspirerende vision og en god gennemtænkt strategi. Store ledere bruger denne vision og strategi for at motivere og lede en effektiv indsats. Ved at kræve at et team skal absorbere viden og anvende den i udviklingen af et agile strategispil, Toppræstationer gør netop dette.

Entusiasme tilskynder K’kommunikation

Passion og spænding fremmer folk til at kommunikere med dem omkring sig, motivere andre til at slutte sig til processen. Passion og viden bidrager til en positiv holdning og hjælper med at øge folks tillid – en tillid, som er intet mindre er smitsom. Modellering dette, Toppræstationer placerer ansvar på enkeltpersoner for at udvikle viden, på et bestemt aspekt af spillet, og til effektivt at kommunikere denne viden med deres hold.

Effektive ledere - høje og opnåelige standarder

Inspirerende ledere udfordrer folk ved at sætte høje og opnåelige standarder for deres hold. De leder deres hold med træning og støtte some r nødvendigt for at nå de definerede mål, og sikre, at deres folk er godt bekendt med planerne og er godt rustet til at gennemføre disse planer. Ligeledes er en leders tillid og tro på at deres holds evner, gør dem i stand til at opnå dette.

Toppræstationer giver viden og erfaring for at udvikle eksperter på tværs af forskellige områder. Ved at bringe det hele sammen, sikre teamlederne at dem omkring sig kanrealisere deres potentiale og er i stand opfylde beregnet mål.

Inspiring Toppræstationer ledere af vores eget domæne

Når vi investerer og udnytter vores specifikke områder af lidenskab, interesse, og ekspertise, sætter vi os selv til at være ledere i vores egne domæner. Mit håb er, at Toppræstationer vil efterlade folk med en forbedret realisering af den rolle, de skal spille og desuden inspiration og passion for at anvende deres unikke evner og talenter til deres hold.

Guy Baker

Founding Director Catalyst Global

Guy visioned the creation & development of team building concepts and then set about to convince the world of their benefits.

Alle artikler

Foreslået litteratur