engagement

Hvordan lederskabs-teambygning påvirker medarbejdernes moral

Udgivet den 10. feb. 2020 af Jonathan Hazley

Som leder kan du, på et eller andet tidspunkt, have oplevet moralen på din arbejdsplads falde og produktivitetsniveauet ligeledes mindske, hvilket har negativ indflydelse på din virksomhed. Gode ledelsesevner er en vigtig ledelsesfunktion, der hjælper med at maksimere effektiviteten og nå forretningsmæssige mål.

Medarbejdermoral kan have en stor indflydelse på din virksomheds produktivitet og arbejdskvalitet, og er noget, der bør italesættes af ledere. Teambuilding-aktiviteter kan være den perfekte måde at øge moralen på arbejdspladsen, især med ledelsesbaserede øvelser. Vi ser på, hvordan medarbejdermoral kan påvirke din virksomhed og visse aktiviteter, der kan være gavnlige for din arbejdsstyrke.

Hvorfor lederskab er vigtigt i erhvervslivet

At have ledere på din arbejdsplads betyder normalt, at de andre forretningselementer ikke ligger i dvale. Lederskab kan hjælpe med at øge produktiviteten i arbejdsmiljøet og samtidig nå de opstillede forretningsmæssige mål, hvor det modsatte skader virksomheden på lang sigt. Transparent kommunikation og motivering af medarbejdere er vigtig som leder for at sikre sig, at der er ensartet engagement for at nå organisatoriske mål.

Der findes mange forskellige stilarter og effektive måder at producere lederskabskvaliteter på en arbejdsplads. Mange virksomheder vurderer lederens ledelsesevner baseret på strikshed og retfærdighed, men det er ikke bevist om den ene er mere effektiv end den anden. I stedet bør man se på, hvor godt en leder klarer sig i forhold til sine mål for at vurdere, hvilken type der inspirerer et team mest.


Escape the mob collaborative team building

Kan lav medarbejdermoral påvirke din virksomhed?

Moral på arbejdspladsen er de følelser, den holdning, tilfredsheden og den overordnede opfattelse, som medarbejderne har i deres tid i et arbejdsmiljø. Dette er vigtigt for organisationskulturen, da en kollektiv, positiv holdning skaber et bedre arbejdsmiljø for både ledere og ansatte.

Medarbejdermoral bør ikke undervurderes, da den har en stor indflydelse på både medarbejdere og virksomhed. Den direkte påvirkning af moral påvirker medarbejderens velvære, effektivitet og kvaliteten af deres arbejde. Desto højere moralen hos medarbejderne er, desto højere er niveau af produktivitet i deres opgaver, så de med sikkerhed kan levere bedre resultater. En medarbejder med høj moral vil også vise større loyalitet over for virksomheden.

Hvis du ønsker at forbedre lederskabet på din arbejdsplads, er et godt sted at starte at se på teambuilding-aktiviteter med dine medarbejdere.


Knowing me Knowing You

Hvordan teambuilding kan øge medarbejdernes moral

Teambuilding er blevet mere og mere populært i det sidste årti, og bidrager til at bringe folk sammen ved at opfordre til samarbejde. Denne form for øvelser giver folk mulighed for at udfolde sig i et andet lys, mens de nyder en sjov og underholdende atmosfære. Teambuilding-arrangementer giver resultater og opbygger vigtige færdigheder hos medarbejdere, såsom kommunikation, problemløsning og konfliktløsning.

Implementering af teambuilding-øvelser i virksomheden vil medføre en konstant stigning i medarbejdernes moral. Som nævnt tidligere, bringer disse øvelser arbejdere sammen; nogle medarbejdere har måske ikke haft effektive muligheder for at lære andre at kende, og teambuilding-arrangementer giver mulighed for socialisering samt opmuntrer medarbejderne til at arbejde sammen som et team og forstå hinanden bedre på et personligt niveau. Dét at opbygge relationer vil alene forbedre trivsel og skabe et sjovt miljø for medarbejderne. Derudover giver det medarbejderne mulighed for at stresse af fra igangværende projekter og rydde deres sind, hvilket kan være en medvirkende årsag til lavere moral på arbejdspladsen.


Escape the Maze collaborative team building

Fortsæt med at læse for at se nogle lederskabsopbygningsaktiviteter, du kan organisere for at øge medarbejdernes moral:

Typer af ledelses teambuilding-aktiviteter

Vi tilbyder en række kontorspil og øvelser til at bryde isen for at lette spændingen mellem ledere og medarbejdere. Knowing Me Knowing You er en let øvelse til at bryde isen, der varer op til en time og opfordrer medarbejdere til at netværke og opbygge relationer ved at finde fælles interesser mellem enkeltpersoner.

For at bygge videre og forbedre lederegenskaber, tager vores teambuilding-spil Escape the Maze og Beat the Box lederskabs-teambuilding til næste niveau.

I Escape the Maze skal holdene navigere i den virkelige verden for at undslippe en virtuel labyrint, der vises på en tablet. Teamwork og kommunikation er nøglen, men uden en ivrig og karismatisk leder vil holdene muligvis svæve i forkerte retninger og tage genveje, der kan føre til negative konsekvenser for teamet ...

Beat the Box er en anden teambuilding-begivenhed med fokus på samarbejde, hvor holdene skal arbejde både individuelt og sammen for at komme ind til en spændende låst metalboks. Holdene arbejder under tidspres og skal effektivt dele information, mens de accepterer individuelt ansvar og effektiv udforsker konfliktløsning.

Leder du efter teambuilding-aktiviteter, som kan gavne dine medarbejders lederegenskaber? Her på Catalyst Team Building har vi masser af forskellige aktiviteter og teambuilding-spil at udforske - fra problemløsning under pres til forbedring af samarbejdskulturer.

Udforsk vores tilgængelige teambuilding-aktiviteter, eller kom i kontakt med vores venlige team, der med glæde vil hjælpe dig med at arrangere den perfekte teambuilding-begivenhed for dine medarbejdere.

Jonathan Hazley

Administrerende direktør hos Team Challenge Company

Har en lidenskab for at skabe, designe og levere unikke teambuilding programmer for at udvikle teams for virksomheder over hele Storbritannien.

Alle artikler

Foreslået litteratur