peak performance planning

Fleksibel planlægning for Peak Performance

Udgivet den 6. feb. 2017 af Guy Baker

For at nå et mål har et team brug for en strategi, samt en plan for at gennemføre deres strategi - ligegyldigt hvor formelt. Men selv den bedst strukturerede plan kan forhindre et teams succes, hvis det ikke tillader fleksibilitet i lyset af skiftende miljøer, uventede situationer og gruppemedlemmernes forskellige behov.

Peak Performance, Catalyst Globals nyeste innovative erfaringsbaseret læringsværktøj, bruger en simuleret Mount Everest ekspedition til at undervise teams i, hvordan man opbygger planer, der kan tilpasses til at arbejde effektivt i skiftende situationer.

Planlægning af det uventede

Mens virksomhedsmiljøer og bjergvandringer, kan synes at være milevidt fra hinanden, mange af de måder, teams skal arbejde sammen for at være succesrige i begge sammenhænge, er de samme.

I bjergbestigning, er mange dele af planen faste, mens visse dele skal holdes fleksibel. Vejrforholdene kan hurtige at ændre sig. Kunder med stor erfaring og fitness niveauer kan fejle ved høje højder. Ved at øve omfattende hvad-hvis-scenarier, længe før de kommer til bjerget, kan klatre teamet forberede sig på det uventede.

 “Vi tog til bjerget med alle tiders plan, en elegant plan, ” David Finlay Breashears, en amerikansk bjergbestiger, blev citeret i Leadership. Leadership Lessons from Survivors, 2006.

”En god plan gør dig adræt, ikke fanget. Vores plan gav os muligheder ... kapacitet”

Også i erhvervslivet er det vigtigt at være fleksibel for at kalibrere projektet på vej og optimere regler og krav. Hvis et team bliver fnget i en plan, gør de sig sårbare over for, ikke at kunne reagere effektivt på ændringer i erhvervsmiljøet. Ved at se på forskellige scenarier, kan team tilpasse sig skiftende omstændigheder i en praktisk, bevidst sans, se hvad der kommer i vejen, eller hvad der skal arrangeres for at forenkle problemløsningsprocessen og gøre fremdriften synlig.

En afbalanceret tilgang til planlægning

I erhvervslivet såvel som i klatring er det vigtigt at identificere de skridt, der er nødvendige for at gøre fremskridt. At redegøre for målbare tidsbaserede tiltag og milepæle er nøglen til succes i ethvert projekt, men at blive fanget i detaljer kan være den nødvendige foranstaltning i lyset af uforudsete problemer, ved at belaste holdet moral og i sidste ende bringe fremskridt hen imod det fælles må er farligt.

I forberedelserne til Everest, tager planlægning og træning måneder, nogle gange år: de rigtige mennesker med den nødvendige viden og færdigheder skal vælges, klatrere skal forberede sig fysisk, og den finansiel planlægning skal være afsluttet, det nødvendige udstyr skal købes og transporteres, og de faktiske ekspeditionsplaner og rejseplaner skal udarbejdes på grundlag af omfattende forskning. Hvis vejret ændre sig på på bjerget, skader, tab eller ødelagt udstyr, blandt andre udfordringer,kan det nemt ske at rejseplanen kører af sporet. Teamet skal holde sammen, for at løse disse udfordringer, kommunikere effektiv, forblive rolig og positiv og løse problemer, for at ændre den oprindelige plan for bedre at reagere på ændrede faktorer.

"Vi var nødt til at kravle op ad bjerget ifølge planen, ikke vores egen plan," sagde Breashears

I et forretningsmiljø sætter skiftende forhold sjældent menneskeliv på spil, men er ikke mindre truende for den ultimative opfyldelse af et teams overordnede mål.

På en underholdende og engagerende måde sætter Peak Performance deltagere i en situation, der kræver kvalificeret teamplanlægning og kommunikation, mens fleksibilitet for planen kan opnås ved at forstå og imødekomme en række situationer, der potentielt kan skabe hindringer for planen , er påkrævet. Det holder deltagerne opmærksomme på betydningen af fleksibel planlægning for succes gennem teamwork, mens fleksibilitet for planen er nødvendig ved at forstå og imødekomme en række situationer, der potentielt kan skabe hindringer for planen. Det efterlader deltagerne med meget opmærksomhed på vigtigheden af fleksible planlægning for at få succes.

Guy Baker

Founding Director Catalyst Global

Guy visioned the creation & development of team building concepts and then set about to convince the world of their benefits.

Alle artikler

Foreslået litteratur