Gør din julefrokost til en succes

Udgivet den 15. okt. 2022 af Esther Daniel

Jul og feriesæsonen rejser ofte en række bekymringer for virksomhedsejere og HR-medarbejdere. Omhyggelig forudgående planlægning til julen er helt sikkert den bedste måde at minimere problemerne på.

Julefester bør være en fantastisk tid til sjov og fest for alle medarbejdere. Men det kan udgøre en række overvejelser for HR-medarbejdere. Mere end 78% af virksomhedsejere bekræfter, at de havde problemer som følge af en julefrokost. Det er vigtigt at tage omhyggelige foranstaltninger for at undgå problemer. idet der tages hensyn til de forskelligartede medarbejdere og forsøge at give kompensation og sikre, at folk ved, at de ikke behøver nødvendigvis at være til stede, er en god udfordring. Husk, at ikke alle kan lide fester og fejrer jul!

Klarhed om adfærd og dresscode

Det er vigtigt at have klare retningslinjer for passende adfærd og dresscode. Igen skal det sikres, at balancen mellem det sjove politi, samtidig med at miljøet er hensigtsmæssigt, sikkert og rummeligt for alle. Hvis der tilbydes alkoholholdige drikkevarer, skal du tænke på konsekvenserne, hvis medarbejderne bliver fulde, bør du have et barpersonale, som er årvågen og ikke bare lader dem drikke hele natten. Husk på. Det er en julefrokost og ikke en druktur. Og husk også på, at der vil være personale, der ikke driiker alkohol af personlige eller religiøse årsager. Overvej at tilføje en meningsfuld aktivitet, struktureret begivenheden, og du har den ekstra fordel, at deltagerne i naturlig og mindre autoritær måde bliver bevids om en passende adfærd.

Opbygge relationer og netværk

Med en stigning i fjerntliggende team og hjemmearbejde, er julen for nogle virksomheder, en vigtig tid på året, så folk kan mødes ansigt til ansigt.  Find måder at opbygge relationer på og styrke eksisterende relationer. Et mindeværdig julefrokost, kan være afgørende for at fastholde vigtige medarbejdere. Det er også en ideel mulighed for at styrke nøgleværdier eller accelerere netværket ved at integrere en strategisk teambuildingaktivitet.

Resultater, tidsramme og placering

At vælge den rigtige aktivitet, der er fokuseret på omhyggelig forudgående planlægning, er afgørende for den fulde engagement og et positivt resultat.  Uanset om du er på udkig efter en julefrkost ide, til at bryde isen, stimulere samtalen eller for at starte festen, er der mange muligheder til rådighed. Hvis du arbejder konsekvent med en teambuilding-udbyder, vil du kender din gruppe og forstå den overordnede vision og kultur i din virksomhed, hvilket gør processen meget lettere. er også vigtigt at bestemme placeringen og antallet af deltagere. Mange virksomheder vælger at komme ud i den friske luft med en festlig GPS skattejagt som Go Team. Tablet-baserede hold quiz spil som Push It! Quickfire vil krydre en julefrokost og få folk til at netværke, at grine og værdsætte deres forskellige færdigheder hurtigt og nemt. Uanset om det er indendørs eller udendørs, er disse appbaserede programmer meget engagerende i at overbygge generationsgabet og kan nemt tilpasses til lejligheden og også subtivt styrke virksomhedens værdier.

Give tilbage

I lyset af den sande ånd af juletid er der en stigende tendens til CSR og velgørenhedsrelaterede holdaktiviteter, hvor medarbejdere kan have en direkte indvirkning på deres lokalsamfund og "give tilbage" til andre dårligt stillede grupper. Forskning viser, at medarbejderne værdsætter disse typer af initiativer og er villigere at blive involveret i et teambuildingaktivitet, som i sidste ende giver en værdig sag. Der er mange sådanne programmer at vælge imellem, herunder bygge cykler og legetøj til dårligt stillede børn, minigolfbaner lavet af emballerede madvarer, der i sidste ende går til en lokal velgørenhed, træplantning programmer og lignende. Catalyst Global har samarbejdet med globalt givende initiativ B1G1 for at skabe Go Give.  En sjov og meget underholdende appbaseret holdudfordring, hvor punkter konvertere til påvirkninger for nøje udvalgte værdige formål i hele verden. 

Dette er en uforglemmelig julfrokost!

Kontakt os

Esther Daniel

Head of Partner Engagement Strategy at Catalyst Global

Responsible for ensuring organisational effectiveness through network partner engagement strategies at Catalyst Global.

Alle artikler

Foreslået litteratur