Kreativitet og innovation

Skabelse af ideer, der ændrer vores forhold til verden

creative thinking

Kreativitet defineres som skabelse af noget nyt. Kreativ tænkning er derimod kognitive processer eller skabelsen af ideer, som ændrer vores forhold til verden. Kreativ tænkning er ikke noget nyt, mere sandsynligt er det at indse nye forbindelser mellem eksisterende begreber. Dette bringer kreative ideer ind i hovedet på mange. Vi kan ikke alle være i stand til at komme med det næstbedste men på et grundlæggende niveau giver det frihed, vi kan observere opgaver, som vi gør dagligt, og tænke på hvordan vi kan gøre dem bedre.

I et struktureret forretningsmiljø, som er opgavefokuseret, risikovillighed, impulsivitet og uafhængighed, er frygtet og bliver ofte undgået, hvilket forhindrer kreativ tænkning. At fremme et miljø, der tillader og belønner spontanitet og improvisation, er afgørende for kreativ tænkning. Derudover processer, der muliggør evaluering, innovation og implementering af kreativ tænkning i praksis er vigtige for at fremme et vedvarende kreativt miljø, hvor effektive ideer udbredes.

På den anden side for at undgå kaos, kreativ tænkning skal forenes ved at bevare den eksisterende kendte proces og struktur. For at være effektiv skal det derfor være baseret på fælles vision.

Teambuilding øvelser, der kræver kritisk tænkning og problemløsning i et miljø, der overstiger traditionelle arbejdsgrænser, har vist sig at være til gavn for kreativ tænkning. Så et team med held kan nå et mål, som fx at bygge en F1 racerbil lavet af pap i en struktureret ramme, holdene får plads og frihed til at udvikle nye ideer og løsninger på spørgsmål og udfordringer, for at nå deres mål på bedst mulig måde.


Tag et kig på vores udvalg af relaterede teambuilding aktiviteter.
Har du brug for hjælp til at træffe den rigtige beslutning?

Kontakt os

Related Case Studies